REVIDERM – microdermabraziune
Avantajele microdermabraziunii
- Este o metodă blândă și plăcută (fără durere sau disconfort)
- Determina un grad mare de satisfacție în rândul pacienților (crește aderența și loialitatea față de tratamentul propus)
- Nu necesită perioada de convalescență, clientul se întoarce imediat la activitatea zilnica (microdermabraziunea nu produce iritație)
- Nu se continuă descuamarea pielii câteva zile după tratament, ca în cazul unui peeling chimic. Descuamarea a atins nivelul dorit în clipa în care s-a încheiat ședința de microdermabraziune
- Microdermabraziunea este eficientă. Rezultatele sunt vizibile (și “simțite” de către client) imediat după tratament și devin tot mai evidente după fiecare tratament.
- Exista riscuri minime. Nu s-au raportat reacții alergice la cristalele de oxid de aluminiu, cicatrici sau modificări pigmentare după microdermabraziune (condiția: tratament corect, aparat și cristale de bună calitate)
- Tehnica de tratament este simplă, ușor de aplicat
- Operatorul are control și poate dirija exact profunzimea peelingului în diferitele zone ale pielii (sunt setate viteza și cantitatea de cristale). Accidentele intra-operatorii sunt practic inexistente
- Microdermabraziunea stimulează puternic procesul de regenerare a pielii (ambele componente sunt necesare: abraziunea cu cristale și vacuum)
- Lungimea și frecvența tratamentelor pot fi ajustate în funcție de nevoile fiecărui caz în parte
- După microdermabraziune, concentrația de agenți activi absorbiți în piele este mult mai mare, la fel și profunzimea la care sunt absorbiți (până în straturile profunde ale epidermului, alcătuite din celule vii, active). In consecință, efectul produselor dermato-cosmetice este crescut.
Metoda eficientă de peeling
- Reviderm – Microdermabraziunea controlată este o tehnică modernă de peeling mecanic. Este utilizată de la jumătatea anilor 1980 de către dermatologi și esteticieni.
- Un jet continuu de cristale abrazive de oxid de aluminiu, pus în mișcare prin puterea presiunii negative (vacuum) și aplicat pe piele printr-o piesă manuală, realizează îndepărtarea parțială a epidermului. Prin aceeași piesa de mână, cristalele folosite și celulele moarte sunt aspirate și depozitate într-un container separat. Profunzimea peelingului este hotarată de operator în funcție de obiectivele tratamentului.
- Indepărtarea unei porțiuni superficiale a epidermului reprezintă un semnal pentru celulele din stratul bazal, care sunt stimulate să se dividă.
- Deși se lucrează superficial (în general doar în epiderm), microdermabraziunea declanșează modificări mai in profunzime (la nivelul dermului). Este stimulată sinteza de colagen, elastina și microcirculația sangvină. Studii histologice au dovedit ca aceste modificări sunt determinate de combinația dintre peelingul mecanic și vacuumul exercitat asupra pielii prin intermediul piesei manuale.
- Rezultatele se văd imediat după primul tratament. Pielea este mai luminoasă și mai fină. Senzația este de „piele curată și proaspătă”.
- Rezultatele mai profunde (creșterea fermității și a elasticității, uniformizarea culorii și a texturii) necesită o serie de tratamente. Se recomandă seria inițială (5-8 ședințe de microdermabraziune la 1-2 săptămâni) și tratament de întreținere (la 2-3 luni).
- Absorbția substanțelor active aplicate pe piele este crescută după microdermabraziune. De aceea, se recomandă o atenție sporită în recomandarea produselor de îngrijire a pielii între ședințele de microdermabraziune.